Trygg E-handel

10 års garanti

Prismatch

Lagervarer leveres fra 5 dager

Vinduer og dører – oppmåling

Her kan du se hvordan du selv kan ta mål til dine nye dører og vinduer

Oppmåling

Når man skal måle opp til sine nye vinduer eller dører,  tar man det som kalles "et stramt hulmål", dvs. man måler fra veggkant til veggkant. Det skal heretter trekkes 2.8 - 3 cm fra bredden av det stramme hulmål. Det samme gjelder naturligvis ved oppmåling av høyden, men her er det spesielt viktig å være oppmerksom på eventuelle buer i byggverket, over vinduet og i vinduskarmen under vinduet, som kan ha innvirkning på fugene.

Hvis du er usikker, er det bedre å få foretatt en profesjonell oppmåling før bestilling finner sted. Da har du garanti for at dine nye vinduer og dører har de korrekte mål.

Åpningsretninger for dører:

Utover en nøyaktig oppmåling, er også viktig å oppgi den riktige åpningsretning på en ny dør. I henhold til tegningen skal det opplyses om høyre/venstre og ut-/innadgående retning.
Se hjelpeskjema.

Ved dobbeltdører er fremgangsmåten den samme. Hvis begge dører skal lukkes opp, skal det opplyses hvilken dør som skal åpnes først.

Viktig:

Når du bestiller dine nye vinduer eller dører er det veldig viktig at du opplyser om målene på din oppmåling er "stramme hulmål" eller "utvendige karmmål".

Oppmåling, utvendige karmmål

Hvis de nye vinduer eller dører skal ha samme mål som de gamle, kan du ta en oppmåling på de utvendige karmmål.
Husk alltid å oppgi hvordan du har tatt din oppmåling.