Opptil 50% webrabatt på spesialmål Bestill senest 3/2 og få levering fra 629 kr!*
*Gjelder ikke dører med fastpris
  • Trygg E-handel
  • 10 års garanti
  • Prismatch
OPPTIL 50% WEBRABATT PÅ SPESIALMÅL

Fastkarm vindu

Best og Billigsts fastkarmvinduer er vinduer som ikke kan åpnes, men som til gjengjeld gir en større lysåpning, da glasset går helt ut til karmen.

I gruppen "fastkarmvinduer" er det modeller, som er kombinert med andre typer vinduer, som f.eks toppstyrt eller sidehengslede - hvor denne delen kan åpnes.
Fast karm vinduer er perfekte til store glasspartier, eller andre steder, hvor det ønskes et godt lysinnfall.
Som et pluss gir fastkarmsvinduer også en bedre u-verdi. Du kan få mer info angående dette ved å ringe på tlf.: 21 99 67 67.
Fastkarm vinduene kan forøvrig også produseres med ramme, slik at de ligner vinduer som kan åpnes.

Fastkarm vindu
Har du spesielle ønsker?
Har du spesielle forespørsler eller vindutyper du ikke finner her på listen, ring oss på tlf. 21 99 67 67 - Vi kan produsere mange andre varianter.

Fastkarmsvindu

Et fastkarmsvindu minner mye om et toppstyrt vindu, bare at fastkarmsvindu ikke kan åpnes. Mange velger et fastkarmsvindu i forbindelse med et større vindusparti, hvor andre vinduer eller balkongdører kan åpnes.

Fastkarmsvinduer kan også brukes i rom eller til plasseringer hvor du ikke ønsker å åpne vinduet, eller kan komme til det, men fortsatt gjerne vil ha inn ekstra dagslys. Fastkarmsvinduer lages i flere forskjellige modeller; det er mulig å velge med og uten sprosser. I tillegg er fastkarmsvinduene utrolig enkle å montere.

Hos Best & Billigst finner du alltid billige fastkarmsvinduer til boligen, og du kan naturligvis tilpasse vinduet etter dine mål og ønsker.

Materialevalg

Når du skal ha nye vinduer og dører er det viktig å vurdere hvilket materiale elementene skal være laget av. Hvert materiale har sine fordeler, og det viktigste er hvilket uttrykk du ønsker og hvor mye du har lyst til å vedlikeholde dine vinduer og dører.

Tre

Vinduer og dører i furutre er et klassisk valg og har alltid vært populært. Furutreet har en kjerneandel på 90% og er fingerskåret i samlingene for å sikre den beste kvaliteten. Vinduer og dører i furutre krever vedlikehold da de skal males med noen års mellomrom for å sikre en lang levetid.

Tre/alu

Velger du vinduer og dører i tre/alu kombinerer du de gode egenskapene fra treet sammen med en aluminiumsprofil, hvilket gjør at vinduene og dørene blir ekstra motstandsdyktige ovenfor vind og vær på utvendig side, samtidig med at du kan nyte treets naturlige overflate på innvendig side. Tre/alu kombinasjonen krever minimalt vedlikehold på utvendig side hvor elementene er mest utsatte.

PVC

PVC eller plastvinduer og dører er et mer moderne og praktisk valg, da de krever minimalt vedlikehold og er ekstremt motstandsdyktige ovenfor klimaet og ikke minst slit. De har en ekstra lang levetid uten at du trenger å gjøre mer enn alminnelig rengjøring samt smøring.

Sånn måler du opp

Det er superenkelt å selv ta de korrekte målene til nye vinduer og dører. Alt du trenger er: papir, blyant, målebånd eller tommestokk.

Har du allerede nå et vindu eller en dør som bare skal skiftes ut til en ny modell, kan du bare måle bredden og høyden på det eksisterende elementet.

Det er en god idé å alltid notere bredden først, da det er det målet du skal skrive inn først når du bestiller nye vinduer og dører.

Har du derimot ikke noe vindu eller en dør fra før av, eller ønsker du å skifte ut til en større modell enn den eksisterende? Da skal du finne hullmålet - du skal altså måle bredden og høyden på hullet i veggen og trekke 2,5 - 3 cm, og på den måten sikrer du plass til fugen rundt vinduet.   

Les mer om hvordan du måler opp her.

Har du spesielle ønsker?

Har du spesielle ønsker eller vindustyper du ikke kan finne her på siden så ring til oss på tlf.: 21 99 67 67
Vi kan produsere mange andre varianter, f.eks. med flere oppdelinger, flere sprosser eller andre tilpasninger.