Lynrask levering!
 

Kjellervindu

Gode kjellervinduer kan gjøre kjelleren mer innbydende, lyst og åpne det opp til ulike formål. Skap et ekstra oppholdsrom, soverom eller et kontor. Kjellervinduer ventilerer naturligvis kjelleren. God ventilering kan redusere fuktighet og dårlig luft som - beklageligvis - kan oppstå i denne delen av huset.

Vi har rimelige vinduer i høy kvalitet og dine nye kjellervinduer er intet unntak.

 

2 veis vindu2 veis vindu

Velg riktig type vindu for kjelleren din 

Når du skal velge riktig kjellervindu skal du først og fremst tenke funksjonalitet. Det er fordi vinduet må kvalifisere seg som godkjent rømningsvei ved en evakuering.

Kjellervinduer blir ofte små, så derfor anbefaler vi sidehengslet vindu! Dette er fordi denne typen egner seg godt til rømningsvei. Sidehengslet vinduer åpnes mot siden, og er derfor lett å åpne for både barn og eldre. Dette gir også en større "åpning" for fluktvei. Det er viktig at vinduet slår innover, fordi det kan være snø eller løv utenfor som kan hindre vinduet til å åpne utover.

Sidehengslet vindu er et klassisk og moderne type vindu, så selv om du bør tenke på funksjonalitet, vil det ikke gå på bekostning av et pent og stilrent vindu. Samtidig gir vinduet fantastiske muligheter for lufting. Det er avgjørende for å unngå en fuktig og støvete kjeller. Sidehengslet vinduer er veldig lette å vaske når den er innadslående - en rekke gode fordeler.

Husk! Våre vinduer har opptil 12 års garanti, fordi det er viktig for oss at du er fornøyd. Våre billige priser går heller aldri ut over kvaliteten - det kan vi forsikre deg om.

Kjellervindu som rømningsvei 

I en kjeller er det noen regler for godkjent rømningsvei! I tilfelle en situasjon med evakuering, er det en rekke krav som må oppfylles for at du kan bruke vinduet som rømningsvei.

  • Det er et krav om at kjellervinduet skal være minst 150 cm tilsammen av bredde og høyde.

  • Bredden må minst være 50 cm og høyden må være minst 60 cm. For eksempel, kan bredden være 70 cm, men da må høyden være 80 cm. Summerer du det enkle regnestykket, blir det til sammen blir 150 cm.

  • Avstanden fra gulv til første karm må være minst én meter.

  • Det er et unntak på meterregelen dersom du har et møbel eller en stige under vinduet. Møbelet må være trygt og solid nok til å tåle både barn og eldre.

Lyskasse til kjellervindu 

En godkjent rømningsvei må også ha en lyskasse, også kalt lysgrav. Lyskassen plasseres utenfor vinduet, noen gode centimeter under plenen. Lyskassen er nødvendig fordi du må ha tilstrekkelig plass utenfor for å trygt komme deg trygt ut av kjelleren.

Lysgraven må være minst 60 cm i bredden, og 50 cm i høyden. Samtidig, må ikke lysgraven være dypere enn 1 meter. Dette er fordi det skal være enkelt å komme seg ut av lysgraven og opp på bakkenivå. Det anbefales samtidig at lysgravens ramme er noen centimeter over bakken, slik at det ikke renner vann inn.

Men lysgraven er ikke bare en rømningsvei. Lyskassen er også en måte å få inn masse lys i kjelleren din!

Velg riktig materiale for dine behov 

Hos Best & Billigst har vi tre materialer du kan velge til dine vinduer. Når du skal velge materiale, bør du tenke på hvor mye du ønsker å vedlikeholde dine vinduer. Du bør også tenke på hvilket materiale som utseendemessig passer best til boligen din.

Å velge den riktige typen for deg er avgjørende for at vinduene dine holder. Å måtte bytte vinduer ofte er en dyr affære. Hvis du vedlikeholder materialet, vil vinduene vare i mange, mange tiår. I en kjeller er det også viktig at dine vinduer holder godt, for å unngå fukt og dårlig inneklima.

Materialet i tre er av saktvoksende nordisk furu. Det betyr, at materialet er slitesterkt mot det nordiske klimaet. Vinduer i tre er naturligvis også estetisk flott, og populært i skandinaviske hjem. Merk deg likevel at vinduer i tre krever jevnlig vedlikehold.

Kombinasjonen aluminimum/tre er et materiale som krever mindre vedlikehold enn materialet som kun er i tre. Med denne kombinasjonen får du det flotte tre-utseende, med de holdbare og vedlikeholdsfrie egenskapene til aluminimum. Likevel, må du være oppmerksom på at tre-delen av denne typen vindu krever vedlikehold.

Materialet PVC er en plasttype som i de siste tiårene har utviklet seg til en populær materialetype som byggemateriale! PVCs beste egenskap er at den er helt vedlikeholdsfri- det eneste du trenger er å vaske over med en klut. PVC er også svært slitesterk mot det harde, norske klimaet.