Lynrask levering!
 

PVC vinduer - Hvorfor velge PVC?

PVC vinduer består av plasttypen polyvinylklorid, som kort fortalt er vedlikeholdsfrie og svært holdbare vinduer mot vær og vind.

PVC vinduer er populært fordi de verken krever maling eller annet vedlikehold. Plastvinduer har likevel et stilrent og klassisk utseende. Du kan gjerne si at PVC er det beste av begge verdener - estetisk og anvendelig.

Les mer om PVC og våre vinduer til lav pris nedenfor!

 

Hva er egentlig PVC?

PVC er et av de mest brukte plasttypene i verden, fordi det er et allsidig materiale og egner seg til gjenvinning. Denne plasttypen blir ofte brukt i bygg- og anleggssektoren, og er dermed blitt perfeksjonert som byggemateriale over en rekke tiår.

Enkelt forklart blir PVC laget av salt og råolje i en kjemisk prosess. Denne prosessen kan gjentas, så materialet kan brukes igjen rundt ti ganger, og er derfor en av de mest miljøvennlige plasttypene på markedet. Samtidig er PVC mindre avhengig av fossilt brennstoff enn andre typer plast. Denne typen egner seg derfor godt for dem som er miljøbevisst.

Like viktig for deg er at det gode materialet betyr at det vinduene dine blir vedlikeholdsfrie. Fremstillingen av PVC betyr at du verken trenger å male eller skrape. Perfekt for deg som ikke føler deg som en verdensmester på dette området, samt du sparer tid du kan bruke på andre ting. Karmen er også veldig enkel å rengjøre. Du bør bare dra over med en våt klut en gang i blant når du selv ser at vinduet trenger å bli freshet opp.

PVCs gode isoleringsevne

PVC isolerer godt. PVC blir brukt i bygg- og anleggssektoren nettopp fordi isoleringsevnen er så høy. Velger du å gå til innkjøp av nye vinduer i PCV, har du forsikret deg om at vinduet tåler det varierende været Norge har å by på.

Vinduet isolerer mot kulde, regn og sol over lang, lang tid. Både varmeisoleringen og lydisoleringen er på akkurat samme nivå som vinduer i tre og i tre/aluminium. Med dine vinduer vil spare på strømregningen, og du får et bedre inneklima med god varme- og lydisolering.

Vindu i PVC, tre eller tre/aluminium?

Hos Best & Billigst tilbyr vi tre forskjellige materialer i våre produkter - PVC, tre og tre/aluminum. PVC, tre og alu/tre har både likheter og ulikheter. Det kan derfor være fint å få en oversikt over materialenes forskjellige kvaliteter, slik at du velger det materialet som passer deg best.

Det er viktig å velge riktig materiale - og du kan selvfølgelig kontakte oss dersom du trenger mer hjelp til hvilket materiale du skal velge!

PVC

Det er flere grunner til at du bør velge PVC-vinduer. Det kan sies at PVC er ganske myteomspunnet og at nordmenn av vane velger vinduer i tre. Samtidig kan vi avvise mytene omkring PVC vinduer.

Når vinduer blir laget i PVC, vil de verken gulne eller sprekke. Vinduene er heller ikke brannfarlig eller inneholder farlige stoffer. Materialet er i tillegg like isolerende som trevinduer og aluminiumsvinduer.

PVC er samtidig gjerne litt dyrere enn tre og tre/alu vinduer, men dette er ikke alltid tilfellet. Hos oss strekker vi oss dessuten etter lave priser, uten at det påvirker vinduenes kvalitet. Uansett, kan PVC sees på som en investering - vinduene varer faktisk minimum 30-40 år i følge SINTEF Byggforskserien.

Ikke minst er det en investering i tid. Grunnen til at man velger PVC vindu er ofte at de er vedlikeholdsfrie.

Tre

Nordmenn har høy tillit til tre som byggmateriale. Det er en rekke gode kvaliteter ved tre - det er slitesterkt, naturlig impregnert og med det flotte og klassiske skandinaviske tre-designet. I tillegg er tre ofte det billigste alternativet.

Velger du materiale i tre gjør det samtidig at du må opprettholde en god del vedlikehold av vinduet. Vi anbefaler at du vedlikeholder vinduene dine en gang i året. Jevnlig vedlikehold gir så lang levetid som mulig.

Tre/aluminium

Vinduer i tre/aluminium er en solid kombinasjon! Treet gir det moderne, men også klassiske utseendet, samt de slitesterke egenskapene. Aluminiumen krever mindre vedlikehold enn vinduer i tre.

Treet i vinduet bør samtidig vedlikeholdes som trevinduer. Likevel gir den beskyttende delen i aluminiumen økt beskyttelse mot sol og andre påvirkninger, som gjør at du ikke behøver å vedlikeholde treet i dette vinduet like mye som vinduer i tre.

Populære vindustyper

Nå har du kanskje bestemt deg for hvilket materiale du ønsker? Da er neste skritt å undersøke hvilken type vinduer du skal kjøpe. Noen av våre populære vinduer kan du lese om nedenfor, men vi har en rekke andre typer du finner her.

Inne på vår nettside velger du først materiale etter du har funnet den vindustypen du ønsker. Når du trykker på en vindustype, vil du se at det kommer opp en rekke ulike valgmuligheter. Trykker du på "materialer" skal du da trykke på den materialetypen du ønsker.

Fastkarmvindu

Fastkarmvindu er vindu som ikke kan åpnes, men som sitter - slik navnet avslører - fast i karmen. Denne typen vindu kombineres gjerne med vinduer du kan åpne, som et toppsving vindu. Fastkarmvindu er perfekt for deg som ønsker masse lysinnslipp, men uten behov for å måtte åpne alle vinduene dine.

Karmen er betydeligere smalere enn vinduer som kan åpnes, som gjør at den slipper inn enda mer lys. Gi boligen din et moderne og åpent preg!

fastkarmvindufastkarmvindu

vindu med sprosservindu med sprosser

Vinduer med sprosser

Gi huset ditt et klassisk uttrykk med sprossevinduer. Vinduer med sprosser er gjerne å se på vinduene til gamle bygårder eller ærverdige hus. Sprossevinduer fås i alle mulige konstruksjoner - sprosser i kryss, sprosser som kun går horisontalt, med fler eller færre glass.

Sprossene er laget av aluminium som gir lang holdbarhet. Vindu med sprosser er enkle å vaske, fordi du bare kan klikke sprossene av og på med hendene! Trykk deg inn på linken over og gi boligen din et særpreg med vinduer med sprosser.


Toppsving vindu

Toppsving vindu er et svært funksjonelt vindu med glidebeslag. Det vil si, at vinduet kan snus rundt 170 grader for maksimal utluftning. Derfor er toppsving vindu også veldig enkel å rengjøre innenfra. Toppsving ble tidligere kalt husmorsvindu.

Denne typen vindu har en barnesikring på siden, for å skape sikkerhet, når vinduet har en så stor åpning. Vinduet er enkelt og klassisk, og kan sees på mange moderne boliger. Med andre ord, et populært og funksjonelt vindu som gir gode muligheter for utlufting.

toppsving vindutoppsving vindu

Kontakt

Du kan alltid ta kontakt med oss - på telefon, chat og e-post. Vi hjelper deg med inspirasjon, ideer og spørsmål.

Våre produkter har alltid 10 års garanti, fordi det er viktig for oss at kundene våre er fornøyd.