Trygg E-handel

10 års garanti

Prismatch

Lagervarer leveres fra 5 dager

Rengjøring og smøring av vinduer og dører

Du kan her få noen gode tips og triks til hvordan du kan rengjøre og smøre dine vinduer og dører.

Vinduer og dører skal inspiseres og vedlikeholdelses, for at de fungere best og har lengst mulig levetid. Dette omhandler også rengjøring av vinduer og dører samt smøring av hengsler, dette gjelder både nyere eller eldre vinduer. Derfor har vi satt opp noen tips og triks, til hvordan du best kan rengjøre dine dører og vinduer.

Nye vinduer og dører

Hvis du nylig har kjøpt vinduer og dører har vi noen anbefalinger som du bør følge i forbindelse med den første rengjøringen av dine dører og vinduer. Vi anbefaler at du bruker godt med vann under den første rengjøringen. Utover dette skal du husk å gjerne eventuelle silikon- og limrester. Dette gjøres enkelt med å enten fortynne white spirt. Vær oppmerksom på at det aldri skal benyttes oppløsningsmidler på malte overflater da det kan ødelegge overflatene.

Generelt om rengjøring av vinduer og dører

For å vedlikeholde dine vinduer og dører best er det viktig å rengjøre dem løpende. Her er anbefalingen at du løpende vasker det utvendige treverket på dine vinduer og dører – husk at karmene skal tørkes etter med en tør klut. Vinduspussing er også en viktig del av det løpende vedlikeholdet – det er derfor viktig at rammen og karmene tørkes etter med en tør klut. Ønsker du en ytterligere informasjon om vedlikehold av vinduer og dører, så klikk her.

Årlig smøring av hengsler på vinduer og dører

Smøring av hengsler er en meget viktig del av det å vedlikeholde dine vinduer og dører. Vi anbefaler derfor at du smører alle håndtak, hengsler, låser osv. minst en gang i året. Vi anbefaler også at du holder vinduer og dører fri for støv og urenheter. Her kan du bruke en våt klut og tørkes etter med en tør klut.

”Henger” din dør?

Opplever du at din dør begynner å ”henge”? I så fald er det viktig å få rettet hengslene, så døren igjen sitter korrekt. Hvis du ikke er oppmerksom på dette kan du risikere å ødelegge lukkemekanismen på døren. Hvis du er i tvil om hvordan det skal gjøres, anbefaler vi at du tar en snakk med en fagperson eller tømrer så du sikrer at det blir gjort korrekt.

Om du ønsker å vite mer om vedlikehold av vinduer og dører så klikk her.

Opplever du dugg og kondens på dine vinduer og dører, så kan du les mer om det her.

Vi håper at du har fått svar på noen av dine spørsmål angående rengjøring og smøring av dine vinduer og dører. Husk at vi kan kontaktes på tlf.: 21 99 67 67 eller på vår chat hvis du har flere spørsmål eller har bruk for et godt råd. Du kan også alltid sende oss en e-post på bb@best-billigst.no