Lynrask levering!
 

Vindusventil

Vindusventiler slipper ut dårlig lukt og gammel luft, og slipper inn frisk, ny luft. Vindusventil sikrer deg et godt inneklima som øker kvalitet og komfort hjemme.

Ventilene kan installeres på ditt nye vindu eller dør.  

Du kan under lese om fordelene ved vindusventil og hva det kan bety for deg i ditt hjem.

Hvorfor trenger jeg vindusventil?

Det er flere måter å oppnå frisk luft hjemme. Du bør ha en god rutine for utlufting. Anbefalingen er å lufte noen minutter på morgenen, en gang om ettermiddagen og en gang før du legger deg.

Vindusventil er en funksjonell måte å lufte på - uten at du må åpne vinduet. Med en ventil vil det kontinuerlig slippes ut tett og dårlig luft, og samtidig som det slippes inn ny, frisk luft. Dette er viktig for å redusere fuktighet, lukt og støv.

Mangelfull ventilering kan skape ubehag, trøtthet og andre helsemessige plager som luftveisinfeksjoner. Med andre ord, vil kjøp av spalteventiler gi løpende god luft - viktig for din helse.

Hvor er det hensiktsmessig å installere ventiler?

Ventiler må jobbe sammen for at de skal fungere. Dersom du går til kjøp av spalteventiler på nye vinduer, anbefaler vi å ha dem på flere vinduer.

For å oppnå full funksjon av ventilene, bør du plassere dem på vinduer eller dører på hver sin side av boligen.

Det er noen rom der det er særlig hensiktsmessig å installere en spalteventil - soverom, baderom og kjøkken. Dette er rom hvor det oppstår høyere grad av fuktighet og dårlig luft enn andre rom.

Blir det kaldere med spalteventil?

Synker vindusventilen innetemperaturen, så det blir kaldere hjemme og strømregningen dyrere?

I vintermånedene er et enkelt svar på dette - ja. Vindusventiler vil slippe inn luften utenfra, så dersom det er særlig kaldt ute, vil du kunne merke dette.

Derfor kan du enkelt lukke våre ventiler, ved å enkelt "klikke" den fast. Du presser bare ventilen inn, så vil du merke at ventilen "klikker" fast. Når du skal åpne ventilene igjen, presser du bare ventilen inn igjen, for at de så åpner seg. 

For eksempel kan du lukke ventilene i en kort periode eller i flere vintermåneder, men da er det viktig å huske å åpne dem igjen når våren kommer.

Hvordan installerer jeg ventiler på mitt nye vindu?

Det trenger du ikke. Når du har valgt dine nye vinduer eller dør hos oss, kan du designe vinduet selv. En rekke kategorier vil dukke opp, hvor du deriblant kan velge at vinduet/døren kommer med en ventil. 

Ventilen er hvit eller grå, installeres øverst eller på siden av vinduet, og vil derfor ikke sjenere.