Lynrask levering!
 

Sette inn en dør

Det å sette inn en dør hjemme kan virke mer komplisert enn det egentlig er. Dersom du har bestilt nye dører fra Best & Billigst vil du få dører som er klar til montering levert rett hjem. Men hva gjør du så, og hvordan kan du vite at du bestiller riktig fra starten? Les videre for å få våre best tips til hvordan du kan montere nye dører.

Hvordan kan man sette inn en dør hjemme?

Selve prosessen for å bytte ut en gammel dør og sette inn en ny er både rask og enkel:

  • Avinstaller den gamle døren
  • Sett den nye karmen inn i åpningen i vater
  • Skru hengslene fast i karmen så døren sitter fast
  • Installer håndtak og lås
  • Skru rammen fast i veggen

Dette er selve prosessen raskt forklart, men selvfølgelig er det ting du må tenke på i hvert eneste steg. I tillegg er det mye som må gjøres riktig for at det skal gå så fort og smidig som mulig – og det hele starter med bestilling av din nye dør.

Viktigheten av riktige mål

For at den nye døren skal passe inn der din tidligere dør stod uten problem, må riktig størrelse til. Det er ikke alltid at et standardmål vil passe, og dette kan skape mye frustrasjon og ekstra arbeid. Heldigvis er det ingen problem her hos Best & Billigst, da vi i tillegg til ferdige lagervarer tilbyr muligheten for at alle våre dører og vinduer kan bestilles med spesialmål. Slik kan du legge inn de eksakte målene du trenger, så produserer vi etter dette.

Merk at målene du legger inn for dørens høyde og bredde er utvendige karmmål. Dersom du bruker noen annen form for oppmåling, som «stramme hulmål», er det viktig at du oppgir dette ved bestillingen. Dersom du er usikker på hvordan du kan ta riktige mål eller hvor mye du burde trekke fra for å sikre at det er plass til fugen, er det best å få en profesjonell oppmåling. Du kan også se vår oppmålingsguide for mer informasjon.

I tillegg til å legge inn eksakte mål har du også mulighet til å endre andre detaljer i din dørbestilling hos oss. Du må blant annet tenke over hvilken åpningsretning du ønsker samt ekstra tilbehør som låsetype, dørhåndtak med mer. Disse små detaljene er alle viktige for å sikre at du får den døren du ønsker og kan installere uten problem.

Hvordan montere dør med karmskruer

Når du bestiller en ny dør fra oss, vil du også ha muligheten til å legge til forborede hull med adjufix-hylse. Dette er en enkel festeløsning for installasjon av dører og vinduer i alle byggematerialer ved hjelp av karmskruer. Du trenger da bare et vater, skruer og en skrutrekker for å montere døren i karmen. Merk at vi ikke leverer døren med skruer, men du kan selv finne kraftige karmskruer i din nærmeste byggvareforhandler.

Tips til montering av skyvedør

Dersom du har lite plass i et rom som leder ut til en balkong eller hage, eller enkelt ønsker en dørløsning som ikke tar opp plass inn- eller utover ved åpning, kan en skyvedør være en god løsning. Vi tilbyr såkalte heve-skyvedører som enkelt skyves til siden i en skinne ved åpning. Disse dørene installeres med skinnen direkte på et flatt og rett underlag. Eventuelt ujevnt underlag kan rettes opp med klosser. Her er det mye å huske på og det kan derfor være greit å få hjelp, spesielt for håndtering av glass.

Få hjelp fra våre eksperter

Dersom du føler deg usikker på hvilken dør du skal gå for eller hvordan du kan ta riktige mål, er det ingen grunn til bekymring. Selv om du bestiller produktene dine på nett, betyr det ikke at du er alene. Vi i Best & Billigst står alltid klar til å dele vår ekspertise, så det er bare til å ta kontakt via live chat, e-post eller telefon for hjelp. Vi ser fram til å hjelpe ved å finne beste løsning for nettopp dine behov.

Husk at det også finnes mange eksperter som kan hjelpe med alt fra oppmåling til installasjon. Dersom du er usikker gjennom hvilket som helst steg i prosessen, er det best å få ekstern hjelp. Slik kan du være sikker på at døren vil bli montert riktig og sikkert. Ved å velge en ny dør fra Best & Billigst vil du også være sikker på at den vil holde seg i mange år fremover, takket være vårt fokus på nordisk kvalitet. Derfor gir vi også opptil 12 års garanti på våre dører og vinduer. Les mer om garantibestemmelser her.